Asennusesimerkki

January 20, 2018

 

Alla asennusesimerkki Solarsynergian suunnittelemasta ja asentamasta 2000Wp sähköverkon ulkopuolisen kohteen, ts. kesämökin, aurinkovoimalasta. Asiakkaan vaatimuksesta mökki sähköistettiin 230VAC kojein ja laittein sekä vaadittavin maadoituselektrodein ja potentiaalintasauskiskoin. Tavoitteena oli, että sähköjärjestelmä vastaisi normaalia verkkoon kytketyn asuinrakennuksen sähköjärjestelmää ja olisi tarvittaessa liitettävissä sähköverkkoon ilman muutostöitä.

 

Alkuperäisenä vaatimuksena oli myös, että liesi toimisi aurinkosähköllä. Tästä vaatimuksesta luovuttiin, koska todettiin, että lieden käyttö vaatisi järjestelmän huipputehon nostamista aina 4000Wp-8000Wp lieden käytöstä riippuen. Järjestelmä mitoitettiin alla esitetyn kulutuksen mukaan.

 

Taulukko 1. Kulutus/tuottolaskelma

 

Taulukossa on esitetty arvio kulutuksesta sekä 2000Wp järjestelmän tuotosta (PVGIS (c) European Communities, 2001-2012)  kyseisessä kohteessa. 

 

Kuten laskemasta voidaan huomata, riittää järjestelmän sähköntuotto keskikesän kuukausina hyvin arvioituun kulutukseen. Jääkaapin toimivuuden takaamiseksi järjestelmä än varattiin riittävästi varakapasiteettia niin paneelien kuin myös akustonkin suhteen. Akustosto käsittää yhteensä 8 kpl 200Ah syklisen käytön AMG-akkua kapasiteetin ollessa lähes 20kWh.

 

 

Kuva 1. 8 x 250 Wp aurinkopaneelia asennettuna poikittain katon lappeen suuntaan nähden. 

 

Kuva 2.  Lataussäädin, invertterit asennettuna pukuhuoneen seinään.

 

Kuva 3. Laitteet suojakoteloituna metallisesta reikälevystä tehdyllä kaapilla.

 

 

Please reload

Recent Posts

January 20, 2018

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

SolarSynergia Helsinki

puh 040 547 4084

©2016 by synergia. Proudly created with Wix.com